Blog

Evosign / Design interior hotel  / Sala de evenimente. Design versus decorare

Sala de evenimente. Design versus decorare

Legătura dintre designul sălii şi tema evenimentului este foarte strânsă şi deosebit de importantă pentru redarea atmosferei dorite de către clienţi.

În primul rând, trebuie respectate câteva reguli de bază în ceea ce priveşte designul interior, astfel ca toate evenimentele să se poată desfăşura adecvat.

În funcţie de specificul zonei şi tendinţe, sălile de evenimente pot aparţine stilului rustic, clasic, modern, mediteranean etc., iar în funcţie de tipul de evenimente ce vor avea loc şi mărimea spaţiului, putem găsi săli de nunţi, de conferinţe, de petreceri private (majorate, petreceri pentru copii, aniversări, botezuri etc.), spaţii pentru organizarea târguri, expoziţii, lansări de carte, sau altele.

Oricare ar fi stilul sau destinaţia sălii, vorbim despre câteva elemente care pot crea acel “wow factor” dacă le îmbinăm corect şi care sunt nelipsite din amenajarea sălilor.

Pentru exemplificare, ne vom referi în cele ce urmează la sălile de nunţi, iar pozele reprezentative sunt preluate de la unul dintre proiectele proprii. (restaurant hotel Opal)

Iluminatul salii

 

Proiectul de iluminat trebuie realizat respectând aspectele legate de amplasarea şi specificul zonei unde este sala de evenimente.

Dacă sala este situată într-o zonă montană, iar ambianţa este caldă şi primitoare, iluminatul trebuie realizat în aşa fel încât să vină în completarea acestei atmosfere. Se vor alege candelabre, veioze, lampadare, aplice şi spoturi care să ofere o lumină caldă, iar designul acestora să reflecte stilul rustic.

Dacă sala aparţine stilului modern, se poate opta chiar şi pentru un iluminat multicolor, cu spoturi care sa evidenţieze anumite zone şi care să creeze o atmosferă de petrecere, cu obiecte de iluminat unice şi moderne.

PARDOSEALA

Pardoselile trebuie să realizeze absorbanţa fonică corespunzătoare unei acustici perfecte, să fie rezistente si designul adaptat conceptului.

Pardoseala din restaurant este parte a unei simfonii a simţurilor dedicată gastronomiei. Pardoselile pentru restaurante trebuie să fie durabile şi uşor de curăţat, să respecte normele de igienă impuse, să aibă un design în concordanţă cu specificul restaurantului.
Este recomandată o mochetă cu design personalizat, rezistentă la murdărie şi la trafic intens sau parchetul masiv care în funcţie de specificul restaurantului, poate oferi o distincţie specială locului.

MOBILIERUL

 

Pentru completarea designului, alegerea mobilierul este deosebit de importantă.

Mesele pot fi rotunde sau dreptunghiulare şi să permită un minim de 7 -8 persoane  şi un maxim de 12 persoane în timpul evenimentului. Acest lucru este stabilit in funcţie de diametrul meselor, dacă sunt rotunde, sau de numărul de scaune care încap pe o latură, dacă mesele sunt dreptunghiulare. De asemenea, acest aspect este legat şi de scaunele alese. Daca acestea nu pun probleme de dimensiune, se ţine cont de un minimum de 60 -70 cm pentru fiecare persoană.

Scaunele se pot folosi atât cu husă, cât şi fără, fiind tapiţate cu material textil sau piele ecologică.

 

DECORAREA SALII PENTRU NUNTA

 

Fiecare nuntă are o temă proprie, iar aceasta trebuie realizată astfel încât designul sălii să fie pus în evidenţă împreună cu toate elementele de decor.

De cele mai multe ori, proprietarii oferă în pachetele pentru nunţi o parte din decor: huse, feţe de masă, flori, veselă pentru aranjamentele florale, sonorizare, lumini etc.

Punerea în scenă a temei presupune angajarea unei echipe de profesionişti, care pot fi o terţă parte sau chiar parte din personalul sălii, care să respecte stilul sălii, armonia creată de culori, materiale, textile şi mobilierul deja existent.

Pentru a beneficia de un rezultat impresionant, vă propunem să alegeţi cu atenţie decoratorii şi să aveţi încredere în ceea ce ei vă propun, deoarece uneori stilul sălii nu este compatibil cu tema dorită de către miri,.

Mai multe detalii cu privire la aceste aspecte de decorare a sălii pentru nunta dumneavoastră le veţi afla de la echipa care se va ocupa de aceasta.

 

În încheiere, vă sfătuim să alegeţi cu atenţie şi răbdare sala, dar şi tema nunţii dumneavoastră şi să respectaţi stilul arhitectural şi cel de design, astfel încât ziua nunţii să fie memorabilă, iar toate elementele şi detaliile decorului să ofere acel ”WOW Factor” ce va impresiona pe toţi invitaţii, dar şi pe voi, bineînţeles.

Vă aşteptăm cu o echipă formată din designeri şi decoratori talentaţi şi experimentaţi, pregătiţi să transformăm fiecare nuntă într-o poveste unică, memorabilă şi plină de emoţie, astfel încât ideea dumneavoastră să devină realitate, fie că este vorba despre designul sălii, fie despre decorarea acesteia pentru eveniment!

Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies si a politicii de prelucrare a datelor personale.