Blog

Evosign / Design Interior Apartamente  / TENDINTE IN DESIGNUL INTERIOR AL CASELOR

TENDINTE IN DESIGNUL INTERIOR AL CASELOR

În urma cercetării şi a experienţei proprii, designerii Evosign au ajuns la un acord privind tendinţele în designul interior al caselor. Acestea sunt prezentate mai jos în mod succinct, urmând să fie implementate în proiectele rezidenţiale.

Pe scurt, acum e în vogă lemnul şi betonul, ca materiale principale folosite în amenajare şi mobilier, la fel ca şi piatra şi marmura. Stilul art deco, fie că este vorba despre obiecte de iluminat, detalii ale mobilierului sau decoraţiuni, sunt detaliile care vor face diferenţa în designul interior, alături de patternuri de dimensiuni mari şi oglinzi.

În cele ce urmează, veţi afla care sunt principalele trenduri pentru fiecare încăpere în parte.

BUCĂTĂRIE

ALBUL rămâne o alegere clasică pentru designul bucătăriei, iar pentru a adăuga puţină căldură, propunem ca dulapurile să fie vopsite în tonuri calde de lemn, cum ar fi stejarul, frasinul, nucul.

GRIUL / ANTRACIT este noul alb. O bucătărie închisă ca nuanţă oferă un look contemporan şi sofisticat, mai ales când griul este accesorizat cu plante. Culoarea poate fi folosită în metale, lemn vopsit şi piatră.

BETONUL va fi o alegere tot mai des întâlnită, iar acesta devine material adecvat nu numai pentru blaturile de la bucătărie, ci şi pentru mobilier, accesorii decorative şi tapetări.

CHIUVETELE ADÂNCI – Dincolo de funcţionalitatea lor evidentă, ele se încadrează și în tendințele mereu actuale ale designului casei cu design tradiţional.

PLACĂRILE (din bucătărie şi nu numai) – înlocuieşte faianţa din spatele chiuvetei cu plăci care arată ca lemnul, betonul, răşina, textura unei ţesături şi chiar ca tapetul. Se obţine, aşadar, libertatea de design combinată cu durabilitatea şi uşurinţa în întreţinere a placărilor.

MARMURA / PIATRA NATURALĂ – continuă să fie unul dintre materialele preferate pentru bucătării, însă acum aspectul acesteia este mai discret.

CULORILE DESATURATE/ PĂMÂNTII – fie că este vorba de culoarea anului propusă de Pantone, fie că este vorba de accente de verde închis, bleumarin, muştar, etc; orice nuanţă închisă este prezentată în amenajări în nuanţe desaturate, amestecate cu un strop de gri.

– Tendinţa de a ascunde tacâmurile şi vesela a fost reversată,  optand pentru o mulţime de dulapuri de sine stătătoare cu uşi din sticlă şi rafturi deschise pentru a arăta vesela.

DORMITORUL

Pentru amenajarea dormitorului, tendinţele sunt următoarele:

– PEREŢI LAMBRISAŢI – Panouri și plăci din lemn reciclate vor fi o alternativă populară pentru zugrăveală şi tapet

– SIMPLITATE –  Ca să fie în trend, proprietarii de case ar putea opta pentru un look minimalist centrat pe tesături delicate și piese de mobilier simple şi funcţionale.

– PATTERNURI DE DIMENSIUNI MARI, BOTANICAL PRINT – Deseori, decorul înflorat este respins ca fiind îmbătrânit, dar se întoarce în modă într-un mod îndrăzneț. Se vor purta “botanicele” de dimensiuni mari, în contrast și culori puternice, cum ar fi alb și negru sau turcoaz și auriu.

– ILUMINARE ÎN STIL ART DECO/ INDUSTRIAL – Proprietarii de case se îndreaptă spre amenajări de tip vintage, cum ar fi lustrele cu accesorii de cupru învechit, ca un punct focal de netrecut cu vederea.

SUFRAGERIA

CULORILE – atât culorile, cât şi texturile se afirmă şi acum în obiectele de mobilier, astfel că o singură piesă de mobilier colorată poate accentua şi întoarce toată estetica spaţiului. Influenţa brandurilor notează o prezenţă puternică a culorilor pastel, care pot deveni repede o normă în amenajările interioare.

CREAREA UNUI SPAŢIU DE MUNCĂ – un colţ sau o zonă din sufragerie destinată lucrului de acasă este un trend care merită explorat.

MOBILIERUL – puneţi accent pe canapea. Alegeţi una extensibilă, ideală pentru momentele în care aveţi oaspeţi care rămân peste noapte, sau una mare, cu multe perne, dacă preferaţi stilul “cozy”. Fie că aceasta este modernă sau vintage, optaţi pentru materiale de lux, cu accesorii metalice sau din lemn, cu fotolii asortate, sau nu. Este important, însă, ca aceasta să fie evidenţiată prin culori îndrăzneţe sau pastelate (în cazul canapelei în stil clasic, baroc).

DETALIILE – “Handmade” este cuvântul magic. Aduceti în prim plan obiectele realizate de meşteri iscusiţi, cu multă migală şi atenţie, de tipul “one of the kind”. Recondiţionaţi mobilierul vechi, alegeţi decoraţiuni artizanale, dar elegante.

INFLUENŢE ART DECO – materiale bogate, precum catifeaua, suprafeţe din metal sau lemn închis, accente de bronz sau cupru, toate acestea sunt elemente aparţinând stilului baroc, pe care designerii de mobilier le vor integra în linii fine în colecţiile noi pentru a crea o nobilitate fără cusur.

HOLUL

MOBILIER FUNCŢIONAL – holul este, de obicei, un spaţiu de dimensiuni mici, în care cantitatea de mobilier folosită trebuie să fie cât mai mică. Aşadar, alegeţi etajere deschise sau mobilier încorporat în perete.

ELEMENTE DECORATIVE – lămpile suspendate de tavan, având un design neconvenţional care aduce totodată eleganţă, rafinament şi originalitate, iar combinate cu mobilier de tip eclectic obţineţi mixul care oferă holului o personalitate modernă distinctă.

SUPRAFEŢE DESCHISE – pentru a evita ca holul să semene cu un tunel întunecos, trebuie ca fiecare sursă de lumină să fie aşezată în locul potrivit. Luminaţi unele zone sau corpuri de mobilier în mod corect, dar practic.

OGLINDA ÎN OGLINDĂ – amplasarea unei oglinzi mari pe un perete şi a celei de-a doua oglinzi în interiorul acesteia este un truc folosit de designeri pentru a conferi volum unui spaţiu mic. De asemenea, puteţi adăuga acestui truc o pardoseală de marmură, pereţi vopsiţi în culori deschise şi uşi de culoarea lemnului închis, pentru contrast.

TEXTURI NATURALE – piatră naturală, lemn închis şi ceramică luminoasă este una dintre combinaţiile sofisticate optate pentru hol, iar pentru a conferi profunzime spaţiului, se poate vopsi un perete într-o culoare închisă, lăsând ceilalţi pereţi în alb sau culori pastel.

BAIA

MATERIALE ORGANICE – bambusul şi lemnul deschis sunt in top. Acestea sunt asortate cu suprafeţe high – tech şi culori clare: alb de gheaţă, gri, roşu, culoarea lămâiei, verde deschis.

GRESIA ŞI FAIANŢA – trendul este de a alege modele de la începutul anilor 60. Culorile variază de la cele închise, în nuanţe de violet, alb, bej, verde. De asemenea, tonuri multiple de beton oferă băilor un look industrial şi original, iar piatra – cu textura ei naturală – este unul dintre motivele naturale predominante în aceasta perioada.

GRANITUL IESE DIN TREND – acesta este înlocuit de cuarţ şi marmura, care este un material durabil, cu opţiuni de finisare incredibile.

ALAMA SE ÎNTOARCE – cromul şi satinul încă domină, însă pentru a obţine un look clasic, alama este o alegere potrivită. Un alt trend este rose gold.

CHIUVETA DE PIATRĂ – înlocuieşte porţelanul tradiţional, fiind una dintre alegerile tot mai populare în rândul designerilor.

CULORI – dulăpioarele, chiuvetele, robineţii şi dispozitivele electronice ies din sfera tradiţionalului şi ajung să fie colorate, în special în nuanţe navy şi albastru.

Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies si a politicii de prelucrare a datelor personale.