Blog

Evosign / Design Interior Apartamente  / Design interior și amenajare penthouse Cluj-Napoca

Design interior și amenajare penthouse Cluj-Napoca

Studiu de caz: de la imagini 3D la fotografii reale.

Succes prin Antrepriza

Pentru o amenajare care să respecte intocmai proiectul 3D preaprobat recomandăm serviciul de antrepriză ce presupune ca noi vă vom livra intreaga amenajare la cheie.

Iată în cele ce urmează un studiu de caz elocvent: amenajarea în antrepriza a unui penthouse din Cluj.

Echipa Evosign, condusă de Arhitect Adrian Ionescu, cu o consecvență specifică, a făcut în așa fel încât proiectul 3d să fie respectat cu acuratețe iar amenajarea să fie una care să facă cinste proprietarilor. Acestora le mulțumim pentru încrederea acordată și echilibrul demonstrate în deciziile luate.

Stilul de amenajare este unul contemporan, urban cu mici accente scandinave. Penthouse-ul a fost amenajat pentru cele două fete gemene ale proprietarilor, pentru a locui pe perioada studiilor, ulterior dorindu-se a fi închiriat.

Proprietarii și-au dorit, în primul rând, ca apartamentul să se potrivească cu personalitatea fetelor, să fie un loc confortabil, călduros, prietenos în care să se regăsească și care să le reprezinte.

După analiza funcțională a planului, am reconfigurat pereții astfel încât am reușit să mărim bucătăria, să luminăm casa scării și să schimbăm percepția asupra întregului spațiu, înlocuind doi dintre pereții de cărămidă ai bucătăriei cu pereți de sticlă.

Am putut face acest lucru efectiv pe șantier, fără a da jos pereții existenți, apartamentul fiind cumpărat cu mult înainte de execuția compartimentărilor interioare și a instalațiilor. Întreg nivelul a devenit astfel deschis, putând fi privit de la un capăt la celălalt.

Am considerat importantă delimitarea holului de acces de zona de zi cu ajutorul elementelor verticale din lemn, lucru care a ajutat și la orientarea și fluidizarea circulațiilor.

Pentru spațiul de depozitare suplimentar am găsit o rezolvare atipica, amplasându-l în capătul apartamentului, ascuns, pe tot peretele din spatele scărilor. Ușile din MDF furniruit deșchizându-se alternativ deasupra și sub scări.

La etaj, am profitat de proporțiile atipice ale unuia din dormitoare și am reușit să compartimentăm două dressinguri “walk in”, câte unul pentru fiecare cameră, lucru care a fost pe placul fetelor.

Sistemul de încălzire s-a făcut prin pardoseală și ventilație punctuală cu recuperare de căldură în fiecare cameră.

Din punct de vedere estetic, am folosit contraste puternice: alb/negru, soft/brut, apropiat/îndepărtat, accentuarea spațiului prin iluzie optica, povestea pasărilor din colivie, și nu am uitat nici de pasiunea lor pentru cai.

Situat într-o zona în continuă dezvoltare, aproape de Iulius Mall, în Cluj, apartamentul aduce un aer contemporan, urban, de actualitate și satisface în final dorințele clienților.

În continuare puteți vedea câteva imagini de pe parcursul lucrărilor din șantier, proiectul 3D și imagini reale ale amenajării finalizate.

Situația existentă la demararea proiectului

Recompartimentare și finisare

Montaj structura scara

Mobilier cumparat

Mobilier executat la comanda

Montaj draperii si decorare

IMAGINI 3D INIȚIALE VERSUS IMAGINI REALE FINALE

Propunere 3D living room

Imagini finale living room

Propunere 3D living room

Imagini finale living room

Propunere 3D dining room

Imagine finala dining room

Propunere 3D bucatarie

Imagini finale bucatarie

Propunere 3D bucatarie

Imagini finale bucatarie

Propunere 3D bucatarie

Imagini finale bucatarie

Propunere 3D casa scarii

Imagine finala casa scarii

Propunere 3D hol

Imagine finala hol

Propunere 3D baie

Imagini finale baie

Propunere 3D baie

Imagini finale baie

Propunere 3D dormitor

Imagine finala dormitor

Șef proiect Evosign: arh. Adrian Ionescu

Foto credit: Iosif Miclăuș

Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies si a politicii de prelucrare a datelor personale.