Blog

Evosign / Design interior case  / Proiectul de design

Proiectul de design

Ce este designul de interior?

Designul este arta de a îmbina armonios arhitectura cu principiile ergonomice, calitative, estetice şi de funcţionalitate pentru a crea un ambient plăcut.

Atunci când lucrăm la un concept nou de design, pornim de la o serie de factori, şi anume: dimensiunile spaţiului, destinaţia acestuia (comercial, rezidenţial, public, spaţiu de lucru, de relaxare, educaţional, hospitalier etc.), potenţialul spaţiului, construcţia şi alte aspecte precum: sistemul de iluminat, acces, acustică, amplasament etc.

Conceptul de design este rezultatul unui proces complex pe care designerul îl parcurge pornind de la tendinţele actuale de pe piaţa naţională şi internaţională şi oferind cel mai bun răspuns pentru nevoile clientului şi preferinţele acestuia.

Vă întrebaţi ce face designerul?

În primul rând, el observă şi analizează, apoi imaginează, schiţează, modelează, machetează şi prototipează. Designerul trebuie să aibă o viziune largă asupra mediului înconjurător pentru a o putea modela. El deţine cunoştinţe artistico – estetice avansate pe care le pune în practică, îmbinând discipline ca: ingineria, arhitectura, marketingul sau economia.

Echipa noastră de specialişti în domeniul designului interior şi al arhitecturii oferă clienţilor servicii înalt creative, ţinând cont de preferinţele clienţilor, tipul proiectului, bugetul alocat şi timpul de execuţie necesar.

Procesul de creaţie implică mai multe etape interconectate între ele, pe care designerul le parcurge cu atenţie, oferind clientului toate informaţiile de care are nevoie în timp util, astfel încât implementarea conceptului să fie cât mai eficientă şi exactă.

Fiecare etapă oferă un set de informaţii cu privire la BUGET şi TIMP, cele două aspecte extrem de importante de care designerul ţine cont atunci când propune conceptul de design.

Dar gata cu teoria, să vă spunem ce facem noi mai exact:

FAZA 0

Primele discuţii pe care le avem sunt despre evaluarea proiectului şi contractare. După prezentarea ofertei de preţ şi acceptarea acesteia de către client, alegem cea mai potrivită echipă de designeri ce va prelua proiectul.

În această fază, primim de la tine, clientul nostru,  planurile spaţiului ce urmează să facă obiectul proiectării conceptului de design, urmând ca spaţiul să fie încadrat în stilul corespunzător, pe baza referinţelor şi sugestiilor tale şi ale designerului, iar apoi să fie stabilită tema de proiectare.

FAZA 1

Programăm prima întâlnire cu designerul, în cadrul căreia vă încurajăm să vă exprimaţi dorinţele, preferinţele şi nevoile cu privire la amenajarea spaţiului. Designerul completează un formular, împreună cu dumneavoastră, ce va curprinde fiecare domeniu de produse ce urmează să fie utilizat:

  • Caracteristicile produselor: spre exemplu, tipul de pardoseală dorită în bucătărie sau preferinţe privind finisarea pereţilor (tapet, vopsea lavabilă, faianţă etc)
  • Costul produselor: conform bazei de date personală şi a ofertelor partenerilor noştri, oferim varianta estimativă a costurilor privind implementarea conceptului
  • Inventarierea produselor existente: se stabileşte dacă produsele dorite există pe piaţă în acel moment şi care sunt timpii de livrare şi de instalare.

Pe baza acestui formular, întocmim un deviz estimativ de costuri şi încadrăm în timp fazele proiectului.

Urmează apoi, realizarea releveului pe baza planurilor şi fotografierea spaţiului.

FAZA 2

În această fază proiectam conceptul de design. Realizăm planul de compartimentare şi mobilare, “panoul de finisaje”, lista de costuri şi apoi, randările.

“Panoul de finisaje” reprezintă cataloagele partenerilor Evosign, cu mostre de culori, texturi şi materiale propuse în realizarea proiectului, iar lista de costuri este realizată pe baza ofertelor actuale de la furnizori.

Stabilim cea de-a doua întâlnire cu designerul, în cadrul căreia vă prezentăm proiectul şi completăm un formular pentru modificările sugerate de dumneavoastră (dacă este cazul), cu privire la concept (stil, funcţionalitate, calitate, confort sau altele), costurile implementării şi finisaje.

FAZA 3

Finalizăm conceptul şi primim aprobarea acestuia, după care întocmim planşele tehnice, lista de materiale şi vă trimitem ofertele de preţ de la furnizori, împreună cu timpul necesar livrării produselor sau serviciilor (montaj, instalare, zugrăvit, construcţie etc).

Stabilim împreună cu dumneavoastră, programul de livrare al produselor şi materialelor şi programul de execuţie.

Prezenţa designerului la şantier este deosebit de importantă, deoarece el prezintă lucrările de construcţii executanţilor şi se asigură că aceştia vor respecta instrucţiunile de implementare a conceptului.

Dacă au existat modificări pe şantier sau dumneavoastră solicitaţi schimbări în proiect, atunci designerul va ajusta planşele tehnice.

Designerul se implică în procesul de implementare, comandând personal, sau împreună cu dumneavoastră, produsele conform programului stabilit anterior.

FAZA 4

Execuţia propriu- zisă: designerul face recepţia lucrărilor de construcţie şi stabileşte cu executanţii lucrările de finisare şi montaj.

Stabilim o întâlnire cu dumneavoastră în cadrul căreia facem recepţia lucrărilor de finisare şi montaj, după care discutăm detaliile privind ultimul pas din amenajare, şi anume decorarea spaţiului.

FAZA 5

Are loc ultima întâlnire cu designerul, în care sunt recepţionate lucrările de decorare.

Dacă este cazul, designerul va întocmi un formular cu ultimele detalii ce necesită atenţie.

Cu acordul dumneavoastră, vom efectua o sedinţă foto cu proiectul finalizat, pe care o vom adăuga în portofoliul nostru.

În concluzie..

În funcţie de mărimea spaţiului ce se doreşte a fi amenajat, nevoile clientului şi complexitatea proiectului, aceste etape pot fi comprimate sau dezvoltate. Oferta de servicii Evosign poate include şi serviciul de antrepriză, ceea ce va asigura verificarea atentă a şantierelor şi execuţia corectă a tuturor lucrărilor de construcţie, finisare şi decorare, precum şi respectarea termenelor şi a bugetelor.

Designerii noştri tratează cu seriozitate factorii “buget” şi “timp”, întrucât ştim cât de important este pentru dumneavoastră raportul calitate-preţ când vine vorba de amenajarea unui spaţiu de locuit, de lucru sau de relaxare.

Evosign pune la dispoziţia dumneavoastră specialişti în domeniul arhitecturii şi designului de interior, baze de date a furnizorilor parteneri, dar şi un bagaj considerabil de cunoştinţe din diferite domenii, experienţă, profesionalism, seriozitate şi implicare activă în fiecare proiect.

Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies si a politicii de prelucrare a datelor personale.