Blog

Evosign / Design interior spatii publice  / DESIGNUL INTERIOR… MERGE LA SCOALA

DESIGNUL INTERIOR… MERGE LA SCOALA

Identitate vizuala, design interior, decorare, semnalistica pentru institutii de invatamant.

2020, un an fara precedent in ultima suta de ani, a adus o serie de provocari pentru institutiile de invatamant din Romania. Printre acestea cea mai importanta este trecerea la invatamantul online. In orice perioada de criza profunda exista insa si oportunitati. Tehnologizarea este una dintre ele. O alta oportunitate este cea legata de un “respiro” fara precedent acordat cladirilor in care scolile si facultatile isi desfasoara activitatea. Spatiile sunt acum goale si investitia in reabilitare, amenajare si decorare este acum oportuna si prin prisma faptului ca un santier se poate derula fara impedimente.

La Evosign, studio de design interior cu experienta de peste 12 ani, venim in sprijinul universitatior, scolilor si gradinitelor cu un pachet de servicii care odata implementat aliniaza institutia de invatamant la standarde europene din punct de vedere al amenajarilor interioare si a comunicarii vizuale indelung neglijate:

  1. Proiectul de identitate vizuala
  2. Proiectul de design interior
  3. Proiectul de decorare si semnalistica
  4. Proiect de masuri prevenire Covid 19
  5. Implementarea fizica a proiectelor incluzand amenajari, decorari si dotari logistice.

Un nou inceput

Dupa o perioada atat de lunga online, elevii si studentii vor avea dorinta de a se intoarce la scoala, mai mult ca niciodata. Dupa atat de mult timp petrecut acasa s-au obisnuit si cu un anumit nivel de confort, libertate si personalizare a spatiului de invatare. Psihologic, intoarcerea la scoala va fi un challenge in sine. Cum ar fi ca scoala sa arate altfel decat inainte? Asa cum au vazut ca arata scolile din occident in documentare sau filme artistice? Entuziasmul copiilor si parintilor fata de scoala va fi stimulat de aceasta schimbare. Increderea parintior ca isi lasa copiii intr-un mediu sigur va fi si ea un motiv de castigare a increderii in institutie.

Inca de la o varsta frageda, copiii sunt influentati de mediul inconjurator care ii ajuta sa devina mai constienti de ce e in jurul lor, sa isi contureze simturile si sa isi dezvolte gandirea creativa. Multe studii facute pe aceasta tema: “cum influenteaza designul procesul de invatare?” arata ca un spatiu de studiu confortabil si vibrant provoaca in mod pozitiv, atitudinea adultilor si a copiilor fata de scoala

Pentru o scoala “ca afara”

In cadrul proiectelor de design pentru scoli si facultati realizate, echipa noastra a consultat specialisti consacrati si lucrari de psihopedagogie care se refera la proportii, ergonomie, cromatica si pozitionare a elementelor de decor in spatiul destinat invatarii.

Cum se realizeaza un concept unitar si actual de identitate vizuala si amenajare a unei facultati, scoli sau gradinite? Incepem cu un audit de brand urmat de manualul de identitate vizuala a scolii – instrument esential in comunicarea vizuala a institutiei. Plecand de la identitatea vizuala realizam proiectul de design interior, decorarea spatiilor, semnalistica interioara si exterioara, plus proiectarea unor elemente placute de grafica pentru implementarea reglementarilor de protectie impotriva Covid-19.

Dragi manageri de institutii de invatamant din Romania, vom fi incantati sa parcurgem acesti pasi impreuna, sa devenim partenerul Dumneavoastra in indeplinirea dezideratului: “ pentru o scoala ca afara”.

Exemple lucrari design interior pentru scoli, facultati si sedii administrative aici: https://www.evosign.ro/spatii-publice/

Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies si a politicii de prelucrare a datelor personale.