Blog

Evosign / Design Interior Apartamente  / Tendintele in design interior in 2021 pentru case si apartamente

Tendintele in design interior in 2021 pentru case si apartamente

Tendintele in design interior pentru 2021 se nasc din orientarea tot mai accentuata a oamenilor spre traditional, estetic, fibre naturale si spre protejarea mediului inconjurator. Trendul actual poate fi denumit simplu – “inspired by nature”.

Acestea fiind spuse, iata cele mai importante tendinte in design interior din 2021:

Lemnul – materialul va fi utilizat nu numai pentru pardoseli, ci si pentru pereti, sau piese de mobilier si decoratiuni. Acesta poate fi gasit sub diferite forme: pardoseli din lemn sau pluta, lambriuri sau obiecte de iluminat cu insertii de lemn.

Elemente naturale – una dintre tendintele in anul urmator este aducerea naturii in casele noastre. Conturarea unei astfel de ambiante se va face apeland la elemente naturale si organice. Utilizarea fibrelor naturale si a materialelor reciclate este o tendinta care capata amploare datorita faptului ca materialele si fibrele naturale aduc caldura si confort in orice spatiu, sunt durabile si ecologice.

Acest trend este reprezentat prin: decoratiuni si mobilier din rachita, bambus, pluta, fibra de cocos, piatra, in, ceramica, bumbac, iuta; plante verzi, obiecte handmade, motive florale; utilizarea materialelor neporoase, pe care germenii si bacteriile se dezvolta mai greu.

Stilul industrial – generatia actuala va avea tendinta sa aleaga spatiile deschise pentru amenajare, facand din acestea un spatiu unitar pentru locuit, divertisment si pregatirea mesei.

Piesele “statement” – acestea confera un aspect deosebit incaperii, devenind principala atractie. Ele se incadreaza si contureaza perfect stilul minimalist.

Incorporarea culorii anului in amenajare – Pentru 2021, Pantone a anuntat culoarea anului: AQUA. In completare, galbenul-lamaie si griul vor fi, de asemenea, la moda. Decizia a venit ca raspuns al anului greu prin care industria designului a trecut, aceste culori reprezentand forta si pozitivitate. Aceste culori se vor regasi in amenajarile interioare sub diverse forme: draperii, faianta, vopsea lavabila, decoratiuni, mobilier, covoare si altele.

Informatii pe aceeasi tema veti gasi si pe: leroymerlin.ro, economica.ro, epardoseli.ro, metalcom.ro

Articol realizat de Diana C.

Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies si a politicii de prelucrare a datelor personale.