Blog

Evosign / Design interior hotel  / SKI HOTEL DESIGN – TENDINTE 2021

SKI HOTEL DESIGN – TENDINTE 2021

“In this business, if you don’t move forward, you probably fall behind.” (Dave Brownlie – CEO Whistler Blackcomb)

Cu atat mai mult in conjunctura pandemiei, industria hospitalitatii trebuie sa fie in permanenta evolutie, adaptand cerintele iubitorilor de sporturi de iarna, la cultura si specificul zonei in care se afla statiunea de schi, tinand in acelasi timp cont de reglementari si restrictii specifice.

Oportunitatea acestei perioade exceptionale este tocmai lipsa de mobilitate a pasionatilor de ski spre destinatiile internationale consacrate. Presiunea pe statiunie romanesti de ski este mai mare ca niciodata.

Dar cum amenajam un hotel dedicat pasionatilor de sporturi de iarna sau de drumetii montane, aer curat si relaxare la SPA? Un concept nou de arhitectura si design interior presupune integrarea mai multor factori externi (amplasament, tendinte, cerintele pietei, concurenta) si interni (cultura organizationala, bugetul, stilul dorit si atmosfera ce se doreste a fi creata).

Contextul pandemic forteaza antreprenorii din acest domeniu sa isi schimbe viziunea si, implicit, sa schimbe si unele functionalitati. Tendintele in design sunt completate, asadar, de nevoile clientilor si constrangerile sanitare.

Va prezentam in cele ce urmeaza cateva aspecte care trebuie luate in considerare daca planuiti sa investiti intr-un hotel intr-o statiune de ski.

 “Snow designs” – tendinte pe scurt:

  • Schimbarea totala a perceptiei turistilor fata de facilitati: crearea unui spatiu confortabil si primitor de la intrarea in resortul de ski. Apare ideea de a crea un spațiu interior si exterior mult mai natural, unde sa se poata trai o experienta montana intensa, in locul unui spatiu inchis artificial.
  • Cromatica trebuie sa transmita caldura si respect pentru mediul inconjurator
  • Cultura si valorile locale sunt aduse in conceptul de design si arhitectura, uneori intr-un mod evident, alterori mai subtil.
  • Reinterpretarea obiceiurilor si valorilor locale: elementele inutile sunt eliminate, materialele si caldura tapiteriei sunt concepute pentru a rezista tratamentului dur primit in timpul sezonului de schi. Sunt create medii foarte diferite care coexista intr-o armonie perfecta, in care turistii se pot bucura atunci cand aleg intre diferite optiuni, in functie de gusturile si nevoile lor personale.

Materialele

In acest mediu inzapezit, uneori putin ostil sau cu schimbari bruste ale temperaturii, alegerea celor mai corecte si sustenabile materiale este cruciala. Acestea trebuie sa fie special tratate si executate pentru a fi potrivite acestui tip de spatiu, durabile, iar proprietatile lor mecanice sa fie de inalta calitate. Lemnul, spre exemplu, este unul dintre cele mai vechi si mai sustenabile materiale. Acesta confera continuitate traditiei si caracteristicilor muntelui si este deserori intalnit in designul resorturilor de ski, insa nu intotdeauna este cea mai buna alegere.

Lumina

Iluminatul unui hotel dintr-o stațiune de schi joaca un rol definitoriu in senzatia de relaxare “afterski”. Avand in vedere ca toate spatiile vor fi scaldate de lumina alba care reflecta zapada, tratamentul iluminatului interior trebuie sa aiba caracteristici specifice, pentru a transforma si a crea atmosfera pe care o dorim cu adevarat.

Facilitati

In afara sezonului de iarna, este important sa atragem clienti prin diverse tipuri de activitati ce pot fi facute in cadrul resortului sau in apropriere. De multe ori, publicul tinta este reprezentat de persoane tinere, care iubesc natura si sportul, in general. Asadar, in functie de amplasamentul terenului, pot fi amenajate: piscina, sauna, SPA.

Ne place sa facem parte din proiecte inconjurate de natura, departe de zgomot si poluare.

Restaurant, hotel, pensiune sau apres ski, acestea sunt locuri unde adaptam nevoile viitoarelor resorturi de ski cu preocuparea de a le integra in mediul montan intr-un mod sustenabil.

 

 Imagini preluate din proiectele noastre: Apres ski KUPA https://www.evosign.ro/portfolio-item/apres-ski-bar-poiana-brasov/ si Hotelul Edelweiss https://www.evosign.ro/portfolio-item/design-interior-hotel-poiana-brasov/ 

Referinte: stone-dsgns.com, inghams.co.uk, architecturaldigest.com, skiresort.info

Articol realizat de Diana C.

Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies si a politicii de prelucrare a datelor personale.