Blog

Evosign / Design Interior Apartamente  / Designul rezidential este in trend ascendent

Designul rezidential este in trend ascendent

Interesul pentru amenajarea locuintelor este tot mai mare si se datoreaza nevoii de spatiu pentru toate activitatile de zi cu zi (sport/ recreere, munca, zona de citit/ meditatie, spatiu de joaca) – toate delimitate intr-um mod cat mai armonios. Odata cu distantarea sociala, oamenii au devenit tot mai constienti de faptul ca spatiul in care locuiesc, lucreaza sau isi petrec timpul liber le influenteaza starea de spirit, productivitatea, relatiile interpersonale si chiar starea de sanatate.

EVOSIGN si-a adaptat modul de lucru pentru a fructifica oportunitatile aparute in pandemie

Perioada aceasta ne-a ajutat sa evoluam in multe privinte: am dezvoltat unele servicii, ne-am modificat modul de comunicare cu furnizori si clienti si am reusit sa planificam timpul mult mai eficient, utilizand mai mult tehnologia. Simtim ca si clientii apreciaza convenienta intalnirilor de design in mediul virtual, intrucat din confortul propriei case ei pot vedea o prezentare a proiectului, fara a fi nevoie de deplasari programate anterior, ceea ce duce atat la costuri reduse si timp salvat, cat si la posibilitatea ca intreaga familie sa participe la prezentari / discutii cu designerul.

Imaginatia nu are limite

Nevoia evidenta a spatiului de lucru de acasa i-a determinat pe designeri sa imagineze si sa amenajeze zone cu functiuni noi, tinand seama de spatiile existente si de bugetele alocate. Ideal ar fi sa existe o delimitare clara intre spatiul de lucru si restul casei. Daca nu exista, se poate amenaja eficient si un spatiu mic disponibil intr-o camera cu o alta functie. Am avut ocazia sa amenajam spatii de lucru in aproape orice zona din casa. Spre exemplu, daca apartamentul sau casa permit, se poate amenaja un spatiu de lucru intr-un dormitor nefolosit sau in coltul ramas liber in zona de zi. Alte solutii optime pentru amenajarea unui birou pot fi balconul (cu conditia sa fie bine izolat din punct de vedere termic si fonic), dar si podul.

Designerii de la EVOSIGN opteaza pentru mobilierul la comanda

Din punctul nostru de vedere, piesele custom-made vor avea prioritate in alegerile clientilor, dar si a designerilor. Cu siguranta, pandemia a impulsionat producatorii de mobilier sa aduca pe piata inovatie din punct de vedere al tehnicii folosite, dar si al designului de obiect. Se observa un interes tot mai mare spre mobilierul modular, fiind sustenabil si oferind multiple posibilitati de ansamblare. Un alt aspect pe care l-am observat este legat de culoare, mai precis delimitarea zonelor functionale prin culori puternice. Spre exemplu, daca amenajam biroul in zona de zi, optam pentru culori diferite fata de restul camerei.

Acest articol a fost publicat si in Revista Mobila

Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies si a politicii de prelucrare a datelor personale.