Blog

Evosign / Design interior centre fitness  / SAUNA – Tendinte design interior 2021

SAUNA – Tendinte design interior 2021

La nivel national, in ultimii ani, interesul pentru saune are un trend ascendent. La fel ca in orice alte domenii, gusturile si parerile sunt impartite, insa exista cateva tendinte ce definesc noile colectii si designul lor.

1. Design minimalist, scandinav

Majoritatea potentialilor cumparatori de sauna sunt in cautarea unor modele minimaliste sau scandinave, desi va exista intotdeauna o piata de nisa pentru saune moderne si luxoase si bai turcesti.

Arta de viata scandinava atrage tot mai multi adepti in sectorul bunastarii in ultimii ani. Un studiu recent spune ca in Germania, 46% dintre cumparatorii de saune doresc modele scandinave fata de 30% in Finlanda. In schimb, 56% dintre cumparatorii din Finlanda prefera minimalismul, comparativ cu 27% in Germania.

2. Saune spatioase, spectaculoase

In 2021, saunele nu mai sunt ascunse in colturile intunecate, ci apar cu mandrie in baile la care sunt conectate prin ferestre, extinzand spatiul intr-un design modern si hotarat.

3. Black. Blaker. The blackest

„Negrul este noul negru!” Negrul este culoarea superioara prezentata pe toate echipamentele de sauna, de la banci, la sobe si accesorii si pana la peretii din lemn … Ideea din spatele acestei tendinte de sauna este de a crea o unitate vizuala complet armonizata cu design-uri puriste si simplificate.

4. Abur cat mai mult!

Fanii saunei solicita abur dens. In consecinta, ei folosesc mai multe pietre, iar sobele de tip “turn de sauna “sunt din ce in ce mai populare. Aceste sobe sunt de obicei principala caracteristica a unei saune si unii producatori chiar le integreaza in banci.

5. Securitate si siguranta

Utilizatorii nu numai ca doresc ca saunele sa fie spatii confortabile si frumoase in care sa se relaxeze – vor si ei sa fie in siguranta! Datorita automatizarii, saunele pot fi acum pornite si oprite de la distanta, iar elementele de siguranta precum retelele si barierele de acces sunt din ce in ce mai importante pentru cumparatori.

De fapt, aceste echipamente pentru sauna devin articole decorative care se integreaza in designul interior general al saunei.

6. Sustenabilitate

Pentru 42% dintre utilizatorii de sauna, este important ca echipamentele legate de aceasta activitate sa fie proiectate avand in vedere dezvoltarea durabila. Solutiile noi sunt adaptate  pentru a satisface aceasta cerere – de exemplu, furnizorii aduc inovatii privind  reducerea in mod semnificativ a emanatiilor de particule si monoxid de carbon din sobele de sauna cu lemne.

Pentru a asigura satisfacerea nevoilor clientilor lor, companiile care doresc sa ofere clientilor un nou serviciu, producatorii de echipamente pentru sauna si dealerii ar trebui sa abordeze toate aceste tendinte.

Referinte: piscineglobaleurope.com, aquaticgroup.com

Articol redactat de Diana C.

Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies si a politicii de prelucrare a datelor personale.