Blog

Evosign / Design interior centre fitness  / 4 tendinte in amenajarea salilor de sport in anul 2022

4 tendinte in amenajarea salilor de sport in anul 2022

“Sali de sport care inspira motivatie si emotie”

Pandemia a fortat schimbari drastice asupra industriei fitnessului, producand o schimbare considerabila a modului in care oamenii abordeaza mentinerea in forma si mentinerea beneficiilor pentru sanatate ale exercitiilor fizice regulate.

La nivel global studiourile de design s-au adaptat noilor norme de igiena si restrictiilor impuse de pandemia de SarsCov 2, fara a neglija, insa, tendintele in design interior. Din nevoia de a pastra interesul pentru practicarea sportului in incinta salilor de sport, antreprenorii au adaptat spatiile pentru diverse tipuri de exercitii. Iata cateva exemple:

1. Conexiunea dintre corp si minte in antrenament

Tendinta catre yoga, antrenamentul mental sau Pilates exista deja inainte de Coronavirus, dar a fost intensificata de pandemie. Din ce in ce mai multi oameni doresc sa combine antrenamentul fizic cu relaxarea mentala. Aceasta dorinta este declansata nu numai de stresul legat de locul de munca, ci si de educatia intensa la domiciliu cu copiii sau de temerile financiare si de sanatate legate de pandemie.

2.  Zona Aerobica de grup

Cand exista atat de multe optiuni interesante de aerobic pe piata, in special varietatea de echipamente pentru cursuri de ciclism de grup, am observat ca unele sali de sport aleg alte echipamente cardio pentru sala de antrenament de grup si ofera alternative ciclismului traditional in interior. Masinile de vaslit, bicicletele cu aer, benzile de alergat fara motor sau aceste combinatii vor aduce noi modificari acestei formule clasice de fitness de grup.

3.  Design interior adaptat pentru spatiile comune

In trecut, studioul era un spațiu versatil care permitea finalizarea tuturor cursurilor din toate categoriile (de la antrenament de yoga, pana la Zumba sau box) intr-un singur loc. Operatorii sunt acum mai dispusi sa creeze medii captivante care sunt mai putin flexibile, dar ofera experiente specifice. Aceste spatii includ in mod obisnuit iluminare de design, muzica si instrumente portabile de ritm cardiac, markere functionale la sol si dispozitive HIIT.

4.  Aceasta nu este o sesiune de instruire, ci o experienta

Exista o crestere a studiourilor conceptuale anul acesta; concepute pentru a desfasura o serie de cursuri special amenajate. Operatorii de ultima generatie care doresc sa intre pe piata de tip boutique au creat o experienta de calitate in spatiul studioului sau in zonele subutilizate pentru a atrage membrii.

Asadar, schimbarile in designul salilor de sport sunt strans legate de nevoile oamenilor de a trai experiente noi atunci cand se antreneaza. Pe langa toate restrictiile cauzate de pandemie, sunt incluse in design elemente ce transpun clientii intr-o stare de relaxare, confort si sanatate mintala (iluminat natural si artificial, plante, materiale, cromatica). De asemenea, se va pune accent si pe instruirea personalului in tehnici noi.

Articol redactat de Diana C.

Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies si a politicii de prelucrare a datelor personale.