Blog

Evosign / Design interior centre fitness  / Experienta antrenamentului in sala de sport in 2022

Experienta antrenamentului in sala de sport in 2022

Pe masura ce consumatorii se bazeaza pe tehnologie tot mai mult, salile de sport impreuna cu designerii vor trebui sa creeze experiente digitale si personale pentru centrele de sport, care sa se potriveasca cu noul stil de viata al membrilor lor.

Echipamentele pentru antrenamentul de acasa devin mai inteligente si mai atractive prin faptul ca ofera utilizatorilor date esentiale despre activitatea fizica. Multe branduri care dezvolta astfel de produse reușesc sa reproduca aspecte sociale si de competitivitate din sala de sport.

Ce schimbari gasim in salile de sport?

O prima schimbare vizibila este imprimarea pistei in plan. Aceste piste sunt foarte versatile si permit antrenamente diferite prin oferirea unor zone mai moi pentru exercitii auto-ponderate si antrenament functional.

Este incurajata utilizarea monitorelor de ritm cardiac, iar intregul curs poate fi construit in jurul acestor sisteme , fiind potrivite pentru orice membru de fitness, intrucat toate eforturile sunt legate de propria performanta.

Utilizarea de catre toti membrii cluburilor de fitness a produselor odata considerate “elite exclusive” va fi un must-have. Aici amintim masinile de vaslit, benzi de alergat fara motor, introducerea bicicletelor de antrenament professional. De asemenea, proportiile echipamentelor vor fi usor modificate; spre exemplu, se utilizeaza un spatiu tot mai mare pentru exercitii aerobice.

Afacerile din industrie si-au adaptat serviciile la noile cerinte si prin crearea de platforme online pentru cursuri și tutoriale video, transmise în direct, pe streaming online.

Studiourile de fitness pot  folosi tehnologii noi pentru a conecta echipamentele  aerobe si  imbogati experienta utilizatorului prin competitii si alte vizualizari ale membrilor si pe care le pot afisa pe un ecran. (mai multe informatii despre aceste tendinte aici: https://www.evosign.ro/2021/12/09/4-tendinte-in-amenajarea-salilor-de-sport-in-anul-2022/ )

Observand schimbarile privind modul de a face sport in ultimii doi ani, putem afirma ca accentul se muta mai mult pe experienta antrenamentului si mai putin pe exercitiile propiu-zise.  Sportul in aer liber, antrenori personali si nutritionisti, fitness la domiciu – acestea sunt directiile noi in industria salilor de sport.

Articol redactat de Diana C.

Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies si a politicii de prelucrare a datelor personale.